• Početna>
  • Vesti>

Počeo sastanak Merkelove sa liderima Zapadnog Balkana u Tirani

Albanian Prime Minister Edi Rama, left, and the German Chancellor Angela Merkel join the welcome ceremony at the Palace of Brigades in Tirana, Albania, Tuesday, Sept. 14, 2021. Merkel is on a farewell tour of the Western Balkans, as she announced in 2018 that she wouldn't seek a fifth term as Germany's Chancellor. (AP Photo/Franc Zhurda)

U Tirani je počeo sastanak nemačke kancelarke Angele Merkel sa liderima Zapadnog Balkana, kojem prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Angela Merkel je na početku sastanka liderima rekla da je želela da odvojeno poseti svaku zemlju, ali da to nije bilo moguće.

“Planirala sam da dođem u svaku zemlju, ali je to bilo nemoguće i za to bi bilo potrebno tri do četiri dana. U trenutnoj situaciji, to je mnogo i zato sam vam zahvalna što smo se okupili ovde”, poručila je nemačka kancelarka, prenosi prištinska Koha.

Liderima Zapadnog Balkana, pridružila se nakon bilateralnog razgovora sa domaćinom, albanskim premijerom Edijem Ramom, koji joj je uručio odlikovanje, orden “Zvezda sa velikom vrpcom za javnu zahvalnost”. 

Osim Rame i predsednice Vlade Srbije, sastanku prisustvuju i premijeri Severne Makedonije Zoran Zaev, Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, kao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Nemačka kancelarka Angela Merkel otputovala je jutros iz Beograda.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još