• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Napad na dvanaestogodišnjeg dečaka sramni i podmukli udarac na naš opstanak na ovim prostorima

Današnji napad na dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Mihajla S. u Kosovskoj Kamenici je sramni i podmukli udarac na naš opstanak i ostanak na ovim prostorima, jer su napadi na decu, poput ovog današnjeg, udarci tamo gde najviše boli, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Svi relevantni faktori na Kosovu moraju biti svesni činjenice da su ovakvi napadi kap koja preliva čašu i da sem straha od napada na Srbe postoji još veći strah od ćutnje institucija na Kosovu koje treba da brinu o bezbednosti svih građana, a zatvaranje očiju pred ovakvim problemima ohrabruje one koji incidente čine, da nastave u svojoj očiglednoj nameri zastrašivanja Srba” stoji u saopštenju.

Rakić je od nadležnih institucija zatražio da hitno reaguju, jer će, kako se navodi, ako neko bude stradao reakcija biti uzaludna.

“Srbi imaju pravo da mirno žive na svojim imanjima i to im pravo niko ne može osporiti. Žalosno je da se u svakodnevici našeg naroda kao uobičajeno postavlja pitanje šta nas sledeće strašnije od fizičkog napada očekuje” navodi Rakić.

Rakić naglašava da glas protiv ovog ali i svih prethodnih napada moraju podići i međunarodne institucije i organizacije, jer je, kako on kaže, vremena za čekanje sve manje, a srpskog narodu je dozlogrdilo da svi napadi na decu, ljude, imovinu naših građana ostaju bez kažnjavanja odgovornih.

“Strašno je, poštovani predstavnici međunarodne zajednice, da deca, poput Mihajla u 21. veku žive u strahu od novog dana, umesto da mu se raduju i maštajući grade planove o boljoj budućnosti svih nas” zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još