• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srpski narod samo jedinstvom može opstati na svojim ognjištima

Nakon posete četvoročlanoj porodici Pavić u Slivovu, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković u Novom Badovcu, nadomak Gračanice obišao je porodicu Maksimović u čijem je domu u toku renoviranje kuće sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Domaćin Siniša Maksimović nije mogao rečima da opiše oduševljenje povodom toga što će konačno dobiti normalne uslove za život.

“Nismo verovali da će se naš san ostvariti. Bili smo u teškoj situaciji nismo mogli da završimo radove oko kuće. Radovi se privode kraju, čim budu gotovi vraćamo se u svoju kuću. Naš slučaj je stigao do Kancelarije za KiM, i hvala im na pomoći”, rekao je Siniša Maksimović, čiji se sin nakon operacije kičme oporavlja u banji.

Direktor Kancelarije za KiM nakon porodice Maksimović obišao je i četvoročlanu porodicu Stošić koja je raseljena iz Uroševca, a koja je takođe sredstvima Kancelarije za KiM, a na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dobila krov nad glavom.

” Država Srbija ulaže mnogo u prostor Kosova i Metohije, reč je o kapitalnim projektima koji će pomoći ostanak i opstanak našeg naroda na prostoru KiM. Zato mi je jako bitno i sada kada smo u Slivovu porodici Pavić uručili poljoprivrednu mehanizaciju da pomognemo ljudima koji se bave poljoprivredom da mogu bolje i više da rade, zatim i porodicu Maksimović, gde smo pre dve godine započeli taj projekat i evo uspevamo da završimo sve što je potrebno za useljenje ove porodice. Njima je pomoć bila i te kako potrebna, jer se radi o socijalno ugroženoj porodici. Još jedno ispunjeno obećanje, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, jeste kuća porodice Stošić raseljene iz Uroševca, gde smo pomogli da se trajno zbrine “, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Petković dodaje da srpski narod jedino jedinstvom i slogom može opstati na svojim vekovnim ognjištima, a pomoć države neće izostati ni u narednom periodu.

“Postoje problemi koji su dugi i po dvadeset godina, ali iz dana u dan ih rešavamo i siguran sam da to naš narod vidi, jer ovde postoji puna podrška predsedniku Vučiću , Srpskoj Listi i državi Srbiji. Vodimo računa o jedinstvu i da tako ostanemo i opstanemo.To jedinstvo smo krvavo izgradili. Na jedinstvu, pre svega, insistira naš narod, jer bez jedinstva nema nam opstanka, tu smo lekciju naučili. Hrabro, zajedno sa predsednikom Vučićem gledamo svaki novi dan na Kosovu i Metohiji i novu nadu za opstanak našeg naroda. Ovo je smo jedan segment pomoći, tamo gde je tamo gde je stanogradnja obezbedićemo za 450 domaćinstava građevinski materijal za završetak kuća i to će mnogo značiti za naše ljude, jer nam je svaka kuća na Kosovu i Metohiji je svetinja, jer označava naše prisustvo “, zaključio je Petković.

Petković ističe i to da država Srbija radi na prevenciji od poplava i da je izdvojila 100 miliona dinara za čišćenje rečnih korita, ali i sanaciju domaćinstava i pomoćnih objekata građana koji su bili pogođeni poplavama u proteklom periodu. Naglasio je da je 150 porodica već dobilo po 1000 evra pomoći, dok će za još 460 porodica koje spadaju u drugu kategoriju, odnosno, kojima su bila poplavljena dvorišta i pomoćni objekti, dobiti po 50 hiljada dinara.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još