Petković: Srbija gradi, ulaže i obezbeđuje nova radna mesta za narod na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas domaćinstvo Miljana Ivanovića, samohranog oca tri devojčice kojima Kancelarija za KiM gradi novu kuću

„Kancelarija za KiM izdvojila je skoro 3 miliona dinara da podigne kuću ovom domaćinu i njegovoj dečici da imaju mirnu i sigurnu budućnost“, rekao je Petković tokom posete i podsetio da Kancelarija za KiM i Vlada Republike Srbije ulažu mnogo u stanogradnju kako bi svi dobili svoj krov nad glavom.

Petković je istakao da je samo u ovoj godini izgrađeno novih 17 zgrada sa 204 stanova , dok je 450 porodica dobilo pakete građevinskog materijala i najavio nova ulaganja.

„Činimo sve, i gradimo i obezbeđujemo nova radna mesta. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji sada imamo više novca koji možemo da uložimo i na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Petković i najavio nova radna mesta u sektoru obrazovanja.

Miljan Ivanović zahvalio se državi Srbiji, Kancelariji za KiM i opštini Leposavić i poručio da nova kuća mnogo znači njemu i njegovoj porodici za dalju budućnost i ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić naglasio je da je, zahvaljujući državi Srbiji, i opština u mogućnosti da pomogne srpskom narodu na KiM.

„Osim izgradnje porodičnih kuća, samo ove godine je opština Leposavić, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i našem predsedniku koji se zaista trudi da pomogne srpski narod, ne samo u našoj opštini već na čitavoj teritoriji KiM, imaćemo tu mogućnost da do kraja godine 84 stana damo našim mladim ljudima koji nemaju rešeno stambeno pitanje“, rekao je Todić.

Todić je poručio da je, zahvaljujući politici predsednika države kojom je Srbija krenula pravim putem i postala ekonomski stabilna i jaka, država Srbija jedini garant opstanka srpskog naroda na KiM.

 Nakon posete porodici Ivanović, Petković je obišao dve rekonstruisane škole u Sočanici i Lešku za čije renoviranje je Vlada Srbije izdvojila više od 75 miliona dinara.

Izvor: TV Most


Comments