• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Napad na srpskog mladića refleksija neodgovornih postupaka političara iz Prištine

Mladić srpske nacionalnosti D. M. (20) napadnut je noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda. On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i nalazi se na opservaciji. Posebno zabrinjava činjenica da je jedan od napadača na D. M. zaposlen u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama” stoji u saopštenju.

I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Kosmetu.

Početkom ovog meseca pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još