• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kandidatura Stojanovića direktna podrška neprijateljima Srbije

Foto: Kancelarija za KiM

Predstojeći lokalni izbori na Kosovu i Metohiji još jedna su prilika da srpski narod u pokrajini pokaže kako se zajedničkim snagama brane i čuvaju nacionalni interesi i da udruženi, pod jednim barjakom naše Srpske liste, budemo brana onima koji bi da uruše srpsko jedinstvo, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Kandidatura političkog oportuniste Branimira Stojanovića, koji će se protiv Srpske liste kandidovati na lokalnim izborima u Gračanici, direktna je podrška neprijateljima Srbije, onima koji rade protiv Srba i srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji. I zato još jednom glasno ističemo da isključivo kanditati Srpske liste imaju podršku zvaničnog Beograda i države Srbije” navodi Petković.

“Više puta su Srbi na Kosovu i Metohiji na svojoj koži osetili kako nas je skupo koštalo kada nismo bili jedinstveni. Zato je Srpska lista danas bedem jedistva i srpstva u našoj južnoj pokrajini, naš nacionalni stub i garant našeg ostanka i opstanka u pokrajini” dodaje se.

U trenutku kada se sve albanske partije ujedinjuju protiv Srba na Kosovu i Metohiji, pojavljuju se politički oportunisti koji zarad lične političke koristi i gladi za funkcijama, žele da oslabe sopstveni narod i njegove pozicije i rade direktno u korist naše štete, stoji u saopštenju.

“Zato je više nego jasno zbog čega nam je potrebno čelično jedinstvo oličeno u Srpskoj listi. Kao odgovorna politička organizacija od nacionalnog značaja, Srpska lista ponudila je na ovim izborima listu sa čak šest novih kandidata za gradonačelnike opština sa srpskom većinom, jer novom energijom i znanjem želimo da doprinesemo boljem životu našeg naroda u pokrajini, ostanku i opstanku na Kosovu i Metohiji” ističe se u saopštenju.

Među njima je i kandidatkinja Srpske liste za gradonačelnicu Gračanice, profesorka Medicinskog fakulteta Ljiljana Šubarić, majka troje dece i iskreni patriota, koja je rešila da svoje znanje i energiju stavi u službu svog naroda, navodi se.

“Takav princip pojedinci očigledno ne razumeju, jer posle više godina na vlasti, sopstvenu glad za funkcijama stavljaju ispred opšteg dobra” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još