• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni maraton obezbedio sredstva za letovanje učenika ŠOSO “Kosovski božur”

Novčana sredstva koja su prikupljena na humanitarnom maratonu koji je održan 18. jula, danas su svečano dodeljena Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici.

Maraton je organizovala opština Severna Mitrovica u saradnji sa Kforom, a u maratonu su učestvovali službenici opštine Severna Mitrovica, građani kao i pripadnici Kfora.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je kazao da je ovo četvrto održavanje maratona i da on polako ulazi u tradiciju.

“Maraton je održan 18. jula i on je sada već postao tradicija. Ovo je već četvrti maraton koji organizujemo a sve u cilju pomaganja ŠOSO „Kosovski Božur“. Želimo da se ova akcija nastavi i u budućnosti i jednostavno da vodimo računa o našim najmlađima i o onima kojima je pomoć posebno potrebna. Verujem da je ova pomoć samo jedna u nizu koja će se nastaviti kao i odlična saradnja koju imamo kako sa Kforom tako i sa direktoricom ove škole Martom Popović” kazao je Radojević.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić je rekla da će mališanima letovanje itekako značiti i da su pripadnici Kfora pokazali humanost na delu.

“Svako dete nam je bitno, a naročito deca sa posebnim potrebama, u ovom ludom periodu, kada se svi zajedno borimo protiv korona virusa. Inače, ovo su deca koja žive u jako oskudnim uslovima i odmor svima fali na neki način. Mislim da je ove godine dobar deo građanstva naše opštine uspelo da ode na odmor, a odmor i letnji raspust treba da iskoriste i deca sa posebnim potrebama. To je pre svega bio razlog naše borbe i lokalne samouprave, da kucamo na sva vrata i njihovim roditeljima i deci omogućimo odmor. Po svim najavama, nailazimo na još jedan težak period, kada je u pitanju korona, pa ovakva akcija će dobro doći kao rehabilitacija za decu sa posebnim potrebama. Lično, mnogo sam ponosna i srećna jer smo uradili nešto dobro. Osoblje opštine Severna Mitrovica je takođe učestvovalo u ovom maratonu koji je podržao Kfor, gde su njihovi predstavnici trčali i dali svoj novčani doprinos. Ovo nije prvi put, i ovo je bila prilika da dokažu da oni nisu samo ljudi sa uniformom i oružjem već je ovo momenat da i oni pokažu da i oni imaju srca u svojim grudima, i da zajedno kao jedan, budemo uz porodice i decu sa posebnim potrebama“ rekla je Hodžić.

Direktorica škole ŠOSO „Kosovski božur“ Marta Popović se zahvalila na sveukupnoj organizaciji i poručila da su prijatelji škole mališanima ulepšali ovo leto.

General major Kfora Franko Federiči je rekao da mu je čast i zadovoljstvo što danas prisustvuje svečanoj dodeli sredstava i tom prilikom je mališanima simbolično uručio poklon narukvice a deca su za svoje posetioce pripremila prigodan umetnički program.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još