• Početna>
  • Vesti>

Manifestacija “Zlatne ruke Kosovke devojke” održana u Lapljem Selu

U Lapljem Selu, tradicionalno po osmi put, održana je manifestacija “Zlatne ruke Kosovke devojke” u organizaciji Udruženja žena “Avenija” iz Lapljeg Sela.

Ove godine, za razliku od prošle koja je zbog epidemiološke situacije bila specifična, učešće na manifestaciji uzela su brojna društva i udruženja žena iz svih krajeva zemlje, kao i sa teritorije Kosova i Metohije. Posetioci su imali prilike da pogledaju radove domaće radinosti i stvaralaštvo žena, ali i da kupe atraktivne suvenire, nakit i brojne zanimljive predmete koji oslikavaju predele naše zemlje i našu tradiciju.

Gordana Đorić, predsednica Udruženja žena Avenija izrazila je zadovoljstvo brojem okupljenih učesnika na manifestaciji, a kako kaže, u organizaciji su im pomogli i opština Gračanica, OŠ “Miladin Mitić” Laplje Selo, JKP Ekologija.

U okviru kulturno-umetničkog programa koji je bio priređen u večernjim časovima nastupili su mladi talenti Emilija Đokić i Simonida Rakočević, KUD Slavuj iz Novog Badovca, a kao specijalni gosti večeri estradni umetnici Dragoslav Mihajlović Kanarinac i Jasna Kočijašević, koji su u okviru malog koncerta otpevali brojne svoje hitove, a nastupili su i u duetu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još