• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Nikola Perić iz Zebinca napadnut večeras; Bezbednost podići na viši nivo

Nikola Perić (23) iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, brutalno je danas napadnut oko 19 sati, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nikola se vraćao sa ispaše stoke, kada mu je put preprečio automobil iz kog su izašla trojica Albanaca i mučki ga napala, dodaje se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je Perić sa više povreda upućen na pregled u bolnicu, u Gnjilane, i dodaje da je čitav slučaj prijavljen policiji.

Ovo je nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90, stoji u saopštenju.

“Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin. Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera. Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice” navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još