Petković čestitao Dan rudara

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u svoje ali i u ime Kancelarije rudarima i svim zaposlenima u Rudarsko- metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“ čestitao Dan rudara.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara” poručio je Petković.

Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ je bio i ostao značajan činilac i oslonac energetskog, ekonomskog i sveukupnog razvoja i napretka severnog dela Kosova i Metohije, ali i pokrajine u celini.

“Trepča“ je naš nacionalni ponos sa rudnim bogatstvima naše južne pokrajine i nezaobilazni strateški potencijal i predvodnica na putu ka boljem životu i standardu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, navodi Petković.

“Siguran sam da ćete i u narednom periodu, kao i uvek do sada, spremno da odgovorite na sve izazove i iskušenja, a u saradnji sa drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za Kosovo i Metohiju, ali i zemlju u celini, pružiti nadu u sveopšti boljitak, ali i ohrabrenje i podstrek srpskom narodu da ostane i opstane na KiM” stoji u saopštenju.

Uz zahvalnost i poštovanje prema teškom i rizičnom rudarskom poslu i teško zarađenom hlebu sa „sedam kora“, država Srbija će učiniti sve da stvori uslove da rudarski rad bude još cenjeniji i bezbedniji. Pokazaćemo i da smo zajedno, složni i jedinstveni, sposobni i odlučni da zaštitimo i očuvamo sva prirodna, pa tako i rudna bogatstva na svakom pedlju naše zemlje, ističe se u Petkovićevom saopštenju.

“Uveren da, kao i do sada, delimo iste vrednosti i istu viziju budućnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji, uz iskrene želje, još jednom vam čestitam vaš Dan i pozdravljam vas tradicionalnim rudarskim pozdravom „Srećno“ zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još