• Početna>
  • Vesti>

Udruženju gluvih i nagluvih iz Kosovske Mitrovice uručeni specijalni budilnici

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je Udruženju gluvih i nagluvih deset specijalnih budilnika.

Spirić je članovima udruženja poručio da su vrata opštine uvek otvorena za njih i da nikada neće biti zaboravljeni.

On navodi da posebno raduje činjenica o brojnim društveno-političkim ali i sportskim aktivnostima Udruženja.

Spirić ističe da problem zaposlenja gluvih i nagluvih osoba postoji, ali da je kroz lokalni akcioni plan predviđeno zapošljavanje određenog broja osoba sa invaliditetom.

“Znamo da u je u prethodnom periodu dobar deo  vas ostvario pravo na koršćenje stambenih jedinica i to nas dodatno motiviše. U septembru mesecu ćemo organizovati skup gde ćemo biti domaćini mnogim udruženjima iz centralne Srbije, gde će upoznati Kosovsku Mitrovicu, Kosovo i Metohiju i sve one znamenitosti. Uslediće druženje koje za cilj ima upoznavanje i razmenu iskustava iz raznih oblasti. Znamo da problem zaposlenja postoji uvek ali mi radimo na tome kroz lokalni akcioni plan u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kako bi određeni broj osoba sa invaliditetom u narednom periodu bio uključen. Vi ste deo nas i tako treba da bude i ostane, mi ne živimo jedni pored drugih već živimo zajedno i tako će ostati i u buduće” rekao je Spirić.

Zoran Vučetić predsednik Udruženja gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica se zahvalio na poklonima i kazao da će budilnici umnogome poboljšati svakodnevni život članova udruženja i učiniti ga samostalnijim.

“Nama su bili potrebni vibrirajući alarmi jer naši članovi imaju problem kada je u pitanju buđenje. Koliko god bila jaka vibracija na telefonu ona nekada nije dovoljno jaka pa često imamo problema sa kašnjenjem. Dopisom, kojim smo se obratili predsedniku Spiriću, smo obrazložili naš problem i dobili smo budilnike. Oni nisu tako jeftini da naši članovi mogu da ih kupe, tako da smo zaista zahvalni” rekao je Vučetić.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je za deset članova Udruženja gluvih i nagluvih Kosovska Mitrovica obezbedio petodnevni aranžman u Banji Junaković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još