• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Rektorskog saveta KONUS-a obišla Centar za razvoj karijere i Alumni klub

Delegacija Rektorskog saveta Konferencije Univerziteta Srbije posetila je prostorije Centra za razvoj karijere i Alumni kluba u Kosovskoj Mitrovici.

Centar za razvoj karijere predstavlja studentski servis, koji kroz različite programe, studentima nudi priliku za usavršavanje, kako bi stekli veštine koje su neophodne pri izlasku na tržište rada.

“Kao što znamo, diploma ne znači uvek siguran posao, zato smo mi tu da pomognemo, između akademskog života i poslovnog okruženja studenata, kroz različite vrste programa i radionica, pisanje CV-a, pisanje motivacionog pisma, veštine akademskog pisanja. Centar za razvoj karijere je ove godine počeo sa radom, a osnovan je 2013. godine” rekao je ispred Centra za razvoj karijere Nikola Božović.

Božović dodaje da je organizovanje radionica planirano od početka nove školske godine, kao i oranizovanje “Otvorenih vrata” gde je planirano upoznavanje brucoša sa programom i planom rada centra.

Delegacija Rektorskog saveta KONUS-a će u nastavku svoje posete prisustvovati svečanom obeležavanju Dana Univerziteta u Prištini u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još