• Početna>
  • Vesti>

Promocija doktora nauka na PU; Vitošević: Uspeli ste uprkos, a ne zahvaljujući okolnostima

Povodom predstojećeg Vidovdana – Dana Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je u Rektoratu ove visokoškolske ustanove, u zvanje doktora nauka, promovisano petnaest kandidata.

„Izuzetno smo ponosni jer smo uspeli da dostignemo nivo rezervisan samo za one koji ne odustaju“ rekao je u svom obraćanju rektor  prof. dr Zdravko Vitošević.

Rektor je podvukao da je univerzitet ponosan na uspeh kandidata jer se do njega došlo kako je rekao „uprkos, a ne zahvaljujući okolnostima“.

„S obzirom da se sistem vrednosti društva urušava obezvređujući učenje, kontinuirano obrazovanje  i usavršavanje ostalo je kao životno opredeljenje“ naglasio je Vitošević i čestitajući kandidatima, poželeo im da i dalje čvrsto koračaju i da na putu sticanja novih znanja dostignu neslućene domete u prostranstvu nauke, obrazovanja i kulture.

U zvanje doktora nauka danas je između ostalih promovisan i dr Marko Stevanović iz Zvečana, asistent na Medicinskom fakultetu, odsek Stomatologija.

„Velika je čast doktorirati na našem univerzitetu, a pogotovo biti promovisan baš povodom Vidovdana, Dana univerziteta. Mogu da kažem da je ovo poseban dan u mom životu. To je dan koji će ostati urezan u sećanje jer sam postigao veliki uspeh i to baš ovde, na našem Kosovu i Metohiji“ rekao je Stevanović.

Jovana Milošević iz Kosovske Mitrovice, asistent na Medicinskom fakultetu, u doktorskoj disertaciji se bavila veoma važnom temom zdravstvenog stanja ljudi u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Istraživanje je trajalo šest godina.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti doktor nauka i biti danas na ovom mestu. Uzimajući u obzir našu situaciju na Kosovu i Metohiji  gde živim, bio je to veliki izazov. Šest godina mukotrpnog rada, prikupljanja podataka, istraživanja, sve to da bude onako kako treba, da to bude na kvalitetnom nivou i da može da koristi  našoj državi, zaista je sve to čast i zadovoljstvo“ kaže Milošević.

Pored Medicinskog fakulteta, nove doktore nauka od danas imaju i Filozofski fakultet i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje.

Program obeležavanja Dana univerziteta, nastaviće se sutra, kada će u prostorijama Rektorata, profesorima ove visokoškolske ustanove, biti uručeni ključevi stanova.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još