• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica usvojila prvi budžetski cirkular za 2022. godinu

Na 37. Redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojen je prvi budžetski cirkular opštine za 2022. godinu.

Prvi budžetski cirkular je usvojen sa 11 glasova za, a zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić je odbornike upoznala sa stanjem budžeta.

Za 2022. godinu prvi budžetski cirkular iznosi 5.362.984 evra. U kategoriji javnih usluga, obezbeđen je iznos od 2.103.762 evra. Za potrebe primarnog zdravstva, opština Severna Mitrovica će na raspolaganju imati 448.111 evra a za potrebe sekundarnog 979.935 evra. U kategoriji obrazovanja, opština će na raspolaganju imati 1.736.176 evra.

„Napominjem da smo u obavezi da ovaj ukupan budžet raspodelimo na sledeće kategorije a to su plate i dnevnice, robe i usluge, komunalije, subvencije i kapitalne investicije. Što se tiče ove raspodele, mi je moramo odraditi do kraja septembra meseca, kada ćemo usvojiti ukupan budžet za opštinu Severna Mitrovica“ rekla je Hodžić.

Zamenica gradonačelnika je najavila održavanje dve javne rasprave pre septembra meseca, u cilju transparentnosti i uključivanja građana u procesu donošenja odluka.

Na današnjoj sednici je takođe usvojen i zapis sa prethodne sednice kao i treće sednice po hitnom postupku.

Pod tačkom razno, odbornik ispred SDP-a Ksenija Božović je ukazala na problem u ulici Vlade Ćetkovića koji se tiče udarnih rupa na kolovozu, loše kanalizacione mreže i nelegalne gradnje ali i problem vodosnabdevanja opštine Severna Mitrovica.

Sednici je prisustvovalo 15 od ukupno 19 odbornika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još