• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Molimo se da Grčka neće preći poslednji stepenik ka priznanju Kosova

Foto Novosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je danas izrazio očekivanje da Grčka neće preći i poslednji stepenik i priznati nezavisnost Kosova, iako je podigla nivo odnosa sa Prištinom.

“Nemojte da obmanjujemo javnost da se nista nije dogodilo, već se dogodilo, oni su već povisili nivo odnosa sa Prištinom. To je njihovo pravo, Grčka je suverena zemlja”, rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše posetu grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa Prištini i obećanje da Grčka neće menjati odnos prema KiM.

On je rekao i da smo zahvalni grčkim prijateljima što kažu da neće da priznaju nezavisnost i da urade taj poslednji korak.

“Ali oni su već presli tri stepenika, nadamo se da taj četvrti neće preći. Molimo ih za to i verujemo našim grčkim prijateljima. Ali stvari su se promenile”, ukazao je Vučić.

Vučić je rekao i da stvar nije u tome što se Dendijas slikao ispred kosovske zastave, jer je ta zastava bila i 2020. prilikom posete Dendijasa Prištini.

“Važno je da nema grčke zastave”, konstatovao je Vučić dodajući da kosovski Albanci svoju zastavu “trpaju gde stignu” očekujući da će time pokazati da imaju državu, koju nemaju.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još