Preminulo još 9 osoba, 287 novozaraženih u Srbiji

Tokom protekla 24 sata u Srbiji je registrovano 287 novozaraženih koronavirusom, a devet inficiranih pacijenata je preminulo od kovida 19. Testirano je 10.912 uzoraka.

Ugostitelji su protekle noći, prvi put nakon popuštanja restriktivnih mera, radili do ponoći i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a trafike non-stop. Na teritoriji grada Beograda ponovo je uspostavljen noćni javni prevoz putnika.

Prema poslednjim podacima, procenat punoletnih građana koji su vakcinisani u Beogradu iznosi 51,1 odsto, dok je drugu dozu dobilo 43,8 odsto punoletnih osoba.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je, obilazeći radove na izgradnji nove kovid bolnice u Novom Sadu, da ne želi da precizira koliko će tačno pre roka biti završeni radovi, ali je naveo da napreduju mnogo brže nego što je prvobitno planirano.

Nebojša Stefanović je izjavio da će nova kovid bolnica biti definitivno spremna da prvog dana septembra primi prve pacijente, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istakao je i da je oko 20.000 pripadnika sistema odbrane vakcinisano prvom dozom, dok je oko 14.000 u potpunosti imunizovano.

Akademik Miodrag Čolić rekao je za RTS da je zaustavljanju talasa zaraze koji je započeo u martu doprinela vakcinacija, kao i da misli da ćemo morati redovno da se vakcinišemo. Ugledni imunolog smatra da nas tokom jeseni ponovo očekuje borba protiv kovida, ali u nešto manjem obimu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još