Šahovska liga KiM: “Kosmetu” derbi i čelo tabele

Treće i četvrto kolo Šahovske lige Kosova i Metohije odigrano je juče u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, a domaćin je bio Privatni kulturni centar „Akvarijus“.

Pobedama nad ekipama Trepče B (4:2) i Vidovdana iz Gračanice (3,5:2,5), šahisti “Kosmeta” iz Leposavića izbili su na čelo tabele Šahovske lige Kosova i Metohije, i posle četiri odigrana kola imaju najveće šanse da se plasiraju u Drugu ligu centralne Srbije – grupa zapad.

Prve bodove ostvarila je i znatno pojačana ekipa “Mokre gore” iz Zubinog Potoka, pobedivši šahiste PKC Akvarijusa iz Kosovske Mitrovice (4:2), koji su nakon remija (3:3) sa gradskim rivalom Trepčom, znatno umanjili šanse da iduće sezone zaigraju u višem rangu.

Šahovska liga Kosova i Metohije organizovana je ove sezone posle pauze od 26 godina, a tim povodom 26. maja ove godine delegacija Šahovskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Lazićem, posetila je sve klubove sa Kosova i Metohije, i uručila im pomoć u vidu kompletnih šahovskih garnitura i satova.

Rezultati trećeg i četvrtog kola:

Treće kolo:

Kosmet (Leposavić) – Trepča B (K. Mitrovica) 4:2
PKC Akvarijus (K. Mitrovica) – Mokra gora (Zubin Potok) 2:4
Slobodna ekipa Vidovdan (Gračanica)

Četvrto kolo:

Vidovdan (Gračanica) – Kosmet (Leposavić) 2,5:3,5
Trepča b (K. Mitrovica) – PKC Akvarijus (K. Mitrovica) 3:3
Slobodna ekipa Mokra gora (Zubin Potok)

Tabela

1 Kosmet (Leposavić) 4310 10 (14)
2 Vidovdan (Gračanica) 3201 6 (10)
3 Mokra Gora (Zubin Potok) 3111 4 (9)
4 PKC Akvarijus (K. Mitrovica 3012 1 (7,5)
5 Trepča b (K. Mitrovica) 3012 1 (7,5)

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još