• Početna>
  • Vesti>

Rakic i Todić potpisali memorandum o uređenju naselja Sočanica i trase puta Tresava-Bare

Memorandume o ”Parternom uređenju naselja Sočanica” i ”Prvoj fazi asfaltiranja puta Tresava-Bare” u opštini Leposavić, danas su u Ministarstvu za zajednice i povratak potpisali ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Leposavić Zoran Todić. Zvaničnici su istakli da će realizacija oba projekta nakon današnjeg potpisivanja, biti vrlo brzo započeta i na terenu.

Ministar Goran Rakić je kazao da će finansijska podrška Ministarstva za zajednice i povratak dobrim i korisnim projektima kao što su ovi i u narednom periodu biti neizostavna, jer sve što je korisno u ovom smislu je on uvek podržavao i podržavaće.
”Dobrim projektima za urećenje platoa, puteva, škola, vrtića, pravljenjem novih i rekonstrukcijom kuća želimo da pokažemo da nam je stalo do poboljšanja kvalitet života građana svih zajednica. U okviru raspoloživih sredstava koje Ministarstvo za zajednice i povratak ima za ovu godinu pokušaćemo da realizujemo što više kvalitetnijih projekata”, rakao je ministar Rakić.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić ističe da je Sočanica jedno od većih naselja na teritoriji opštine Leposavić, da se na projekat parternog uređenja već duže vreme čekalo i kaže da mu je izuzetno drago što se današnjim potpisivanjem memoranduma kreće sa realizacijom.
”Svaki novi projekat za nas mnogo znači. Iskreno verujem da je parterno uređenje naselja Sočanica i prva faza asfaltiranja puta Tresava-Bare samo početak svega onoga što ćemo zajedno sa ministrom Goran Rakićem i ministarstvom na čijem je čelu realizovati u budućnosti”, rekao je Todić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još