• Početna>
  • Vesti>

Udruženje žena “Sabor” doniralo posteljine KBC-u K. Mitrovica

NVO Udruženje žena „Sabor“ iz Kosovske Mitrovice, u saradnji sa DDS Kreativnom radionicom i firmom Tekstlend, donirali su danas KBC Kosovska Mitrovica posteljine za bolničke ležajeve. Radi se o 56 krevetskih čaršava i 80 jastučnica izrađenih od antialergenskog pamuka. Ovo nije prvi put da se „Sabor“ angažuje po pitanju pomoći mitrovačkoj bolnici.

„Između naše bolnice i ovog udruženja postoji zaista dobra saradnja. Sete nas se uvek, kad god imaju mogućnosti, materijala i prilike, oni za naše bolesnike pripreme posteljine i u više navrata su nam upućivali donaciju“ rekla je upravnik Bolnice KBC Kosovska Mitrovica dr Danica Radomirović.

Bojana Midžović ispred NVO Udruženje žena „Sabor“ kaže da je cilj bio da se dve kompanije sa severa Kosova dobiju opremu koju će koristiti za unapređenje njihovog poslovanja, a da one zauzvrat daju mali doprinos posredstvom tog materijala KBC Kosovska Mitrovica.

„Reč je o zajedničkoj inicijativi da se doniraju posteljine KBC-u. Hvala saradnicima koji su izradili posteljine i time dali svoj doprinos“ rekla je Midžović.

Ovu akciju podr\ao je UNMIK.

Udruženje žena „Sabor“ postoji od 2000. godine i imalo je mnogobrojne kativnosti humanitarnog tipa.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još