• Početna>
  • Vesti>

Ambasador Meksika sa Dačićem: Poštujemo integritet Srbije

Foto N1

Ambasador Meksika Karlos Feliks izjavio je danas da ta država poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i da na tim pozicijama nastupa i kao nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, prenosi Tanjug.

Na sastanku sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, povodom obeležavanja 75 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Meksika, sagovornici su se složili da su tokom 75 godina dve zemlje izgradile čvrste bilateralne odnose i prijateljske veze između naroda, koji su odoleli izazovima i u najtežim vremenima.

Kako je saopšteno iz parlamenta, predsednik Narodne skupštine istakao je da geografska udaljenost nikada nije bila prepreka bliskoj saradnji dve zemlje i podsetio da je Srbija uvek mogla da računa na podršku Meksika u međunarodnoj areni.

Dačić je izrazio zahvalnost za principijelnu “poziciju Meksika u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije”.

Ambasador Feliks se zahvalio predsedniku Narodne skupštine na naporima koje je na prethodnim funkcijama uložio u jačanje veza između Srbije i Meksika i izrazio nadu da će kroz jačanje parlamentarne diplomatije dati novi doprinos unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa.

Podvukao je da Meksiko poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i da na tim pozicijama nastupa i kao nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Izvor Tanjug/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još