Srbija u finalu Pesme Evrovizije

Predstavnice Srbije, grupa “Hurricane”, ušle su u finale „Pesme Evrovizije“. Posle večerašnjeg polufinala poznati su svi finalisti najvećeg muzičkog spektakla u Evropi.

Osim Srbije, u finale su se iz večerašnje takmičarske večeri plasirali predstavnici Albanije, Bugarske, Moldavije, Portugalije, Islanda, San Marina, Švajcarske, Grčke i Finske.

Euforija koja je nastala sinoć na društvenim mrežama nakon prolaska grupe Hurricane u finale „Pesme Evrovizije“ pokazuje dve stvari – koliko smo se uželeli najvećeg muzičkog spektakla u Evropi i, što je važnije, koliko nam je bio potreban nastup poput onog koji su nam sinoć Sanja, Ksenija i Ivana prikazale.

Bez obzira na to što je „Evrosong“ počeo još u utorak, pravo uzbuđenje gledalaca i obožavalaca u Srbiji počelo je da raste tek juče, a kulminiralo je izvanrednim nastupom grupe Hurricane kojim je obezbeđeno učešće u finalu takmičenja.

Marija Šerifović pobedila je 2007. godine na Pesmu Evrovizije, a sinoć je bila uz grupu “Hurricane” u Roterdamu i na Tviteru je podelila snimak kako se slavilo nakon prolaza u finale.

Veselo je bilo sinoć u taboru Srbije u Roterdamu u drugom polufinalu Pesme Evrovizije.

U subotu se održava finale takmičenja u kojem će nastupiti predstavnici 26 zemalja. Redosled nastupanja biće poznat tokom noći. 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica,RTS

Comments

Pročitaj još