• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Sastanak sa Vučićem u junu, potreban je dobro pripremljen dijalog sa jasnom agendom

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će dijalog biti nastavljen, ali i insistirao da bude dobro pripremljen, sa jasnom agendom i, kako je dodao, očekivanim rezultatom, uzajamnim priznavanjem Kosova i Srbije, prenosi Koha.

Kurti je u intervjuu, posle zvanične večere u Briselu sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, rekao da će sredinom juna održati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i na tom sastanku će se, prema njegovim rečima, raspravljati o tome u kom smeru će ići dijalog.

“Biće to sastanak na kojem ćemo razgovarati o tome kako nastaviti dijalog, sa kojim dnevnim redom, trebalo bi da se dogovorimo o daljem procesu, ne možemo da nastavimo kao prethodnih godina i sa prethodnim vladama. Želimo dobro pripremljen dijalog. Suština je ono što su predsednik Bajden i drugi svetski lideri rekli. da rešenje ima svoje ime u obliku uzajamnog priznavanja”, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da je na večeri koju je organizovao visoki predstavnik Evropske unije Đuzep Borelj istakao liberalizaciju viznog režima, kao veoma važnu za Kosovo.

“Naglasio sam pitanje liberalizacije viznog režima, i ne samo to, potrebna su nam ulaganja u ekonomiju koja generalno smanjuju odliv ljudi sa Kosova i povećavaju zaposlenost”, dodao je Kurti.

Kurti je takođe je izrazio uverenje da će do kraja godine 60 odsto stanovništva biti vakcinisano protiv kovida-19, što je, kako je dodao, i cilj Vlade.

Izvor : Kosovo Online, Koha ditore

Comments

Pročitaj još