Preminulo još 18 osoba, novozaraženih 918

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 18 pacijenata. Potvrđeno je 918 novih slučajeva zaraze od 10.225 testiranih uzoraka.

U Srbiji je upola manje zaraženih i u bolnicama zbog koronavirusa nego pre mesec dana. Na 222 vakcinalna punkta, od domova zdravlja do tržnih centara, nastavlja se imunizacija.

Građani mogu da se vakcinišu vakcinom po izboru – bez zakazivanja.

Manje je i dece obolele od koronavirusa. Ipak, lekari strahuju, da će povratak u školske klupe posle prolećnog raspusta i prazničnih dana uticati na epidemijsku situaciju.

Doktor Vladislav Vukomanović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta rekao je za RTS da se u toj ustanovi leče dva deteta i da je njihovo zdravstvno stanje stabilno.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će zaštitne maske morati da se nose bar još tri do šest meseci, pre svega zato što neki ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu. 

Istakao je da ako ostvarimo cilj da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih, od jula se možemo nadati i normalizaciji života uključujući i održavanje svadbi.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još