• Početna>
  • Vesti>

Porodice kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu: Nećemo da advokat Loz zastupa naše interese

Povodom informacije da će advokat Sajmon Loz zastupati i srpske i albanske žrtve, pred Specijalnim sudom u Hagu, u procesu suđenja vođama OVK, porodice kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu oglasile su se saopštenjem u kome navode da bez “njihovog ovlašćenja niko ne može da zastupa kidnapovane i ubijene Srbe”.

Kako ističu, “porodice srpskih žrtava niko nije kontaktirao, ni iz tog Tužilaštva, niti taj engleski advokat, pa se pitamo odakle njemu pravo na to zastupanje”. 

“Samo onaj ko zahteva pravdu za žrtve i za 1998. godinu, za deset kidnapovanih rudara kopa „Belaćevac“, za Klečku, Radonjić jezero, Volujak, Likovac, Lapušnik, Žutu kuću, Goraždevac, 14 žeteoca Staro Gracko, Livadice može zastupati i suditi za srpske žrtve. Bez toga ne priznajemo ni taj Sud, ni advokate koji se sami postavljaju za zastupnike. Porodice srpskih žrtava sumnjaju u taj Sud i njihove advokate koje žele da nam nametnu, jer tako šalju poruku da ih srpske žrtve ne interesuju, što potkrepljuje i činjenica da Sud štiti dokazane zločince i teroriste Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja. Ciljano rade na ubijanju istine i pravde za srpske žrtve”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još