• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Donjoj Gradini: Ne smemo da izgubimo sećanja, jedinu prepreku novim zločinima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Donjoj Gradini da se „novi Jasenovci i nove Oluje“ više neće dogoditi srpskom narodu, i da to poručuje „mala, nevelika, ali ponosnija, snažnija, dostojanstvenija Srbija nego što je bila u prethodnih 30 godina“.

„Izgubili smo živote, imanja, ali sećanja, jedinu prepreku novim zločimima više nikad ne smemo da izgubimo“ rekao je Vučić, na ceremoniji povodom Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac.

On je rekao da su Srbi nacija koja je najviše stradala na tim prostorima „što neće niko priznati ni u Evropi, svetu i regionu“ i da su u tome „uzalud brojevi i činjenice“.

„Mi“, dodao je Vučić, „osuđujemo i zločine koji su činjeni u naše ime, što nas razlikuje od licemera, u tome je naša snaga“.

Kako je još rekao, „Srbija zna da svu veličinu mora da pronađe u svom, a ne tudjim dvorištima i da su joj potrebne komšije i da je ona potrebna njima, da su rad i saradnja jedini odgovor koji donosi život svima“.

Vučić je naglasio da na prvom mestu mora zapamtiti da je mir najvažniji za srpski narod.

„Pod dva, srpski narod u celini mora da bude deo međunarodne zajednice, nikad sebi više da dozvolimo da budemo izolovani. Pod tri, nema sumnje da je međunarodno javno pravo odavno sahranjemo, da pravde u međunarodnim odnosima nema, da licemerje i dvostruki sandardi vladaju i upravljaju politikama velikih sila i to kažem ovde u lice njihovim predstavnicima“, naglasio je Vučić.

Na svom instagram nalogu predsednik Vučić je napisao da ne postoji izraz koji može da pokaže razmere tog zločina.

“Ovde smo da ukažemo poštovanje onima koji su stradali i da se ne ponovi nikada više tako masovan zločin, tako zdušno ubijanje do kolevke i u kolevci, nešto je što danas deluje kao strašna priča pred spavanje, kao mašta, nešto nemoguće a desilo se ovde u Jasenovcu.

Živeće srpski narod, uprkos svemu i onima koji to nisu želeli”, rekao je.

Izvor: Beta, Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Instagram

Comments

Pročitaj još