• Početna>
  • Vesti>

Udruženje Kraljevina Srbija i Fondacija Princeze Katarine pomogli porodicama i školama u Kosovskom Pomoravlju

Predsednik Udruženja “Kraljevina Srbija” čiji je pokrovitelj Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, Saša Sušić i članovi ove organizacije podelili su uskršnje paketiće mališanima, ugroženim porodicama i školama na Kosovu i Metohiji.

Vrednost donacije je iznad 60.000 dolara a pomoć je prikupljena i distribuirana u saradnji Princeze Katarine i njene Fondacije, humanitarne organizacije Lajflajn Čikago.

Dan posle Uskrsa, porodice iz sela Vrbovac, Straža i Ranilug dobile su pakete hrane za period od mesec dana, kao i odeću i obuću za svakog člana porodice (patike, trenerke i dukseve). Iz organizacije navode da je bilo veliko zadovoljstvo za sve koji su u tome učestvovali da ulepšaju dan svim porodicama i školama na Kosovu i Metohiji.

Kao i prethodnih godina, Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina poslala je delegaciju na Kosovo i Metohiju da uruči pomoć direktno porodicama i školama. Delegacija je bila veoma dirnuta zahvalnošću svih, posebno dece. Mnoga od njih su prvi put videla laptop, dobila patike o kojima su sanjala. Radost najvećeg hrišćanskog praznika ostaće u njihovim srcima i pamtiće se veoma dugo.

„Veoma sam dirnut i mnogo mi znači što Njihova Kraljevska Visočanstva uvek misle na nas i šalju svoje predstavnike da nam direktno uruče ovu pomoć. Oni koji rade za Fondaciju Princeze Katarine pobrinuli su se da saznaju sve o našoj porodici, personalizovali su poklone, čak su saznali i veličinu cipela za decu“ rekao je jedan član porodice.

Takođe, porodice su dobile mašine za veš i krevete sa dušecima, dok je jednoj porodici iz sela Ranilug obezbeđen šporet na drva kao i laminat za pod kuće.

Pomoć je obezbeđena i za tri škole na Kosovu i Metohiji, koje imaju ukupno 99 učenika. Dve osnovne škole – OŠ „Trajko Perić“ u Drenovcu i OŠ „Mladen Marković“ u Vitini dobile su po jedan laptop, komplete školskih udžbenika od prvog do osmog razreda, kao i komplet obrazovnih igračaka za najmlađe učenike i decu predškolskog uzrasta. Srednjoj tehničkoj školi u Vitini, koju pohađa 67 učenika, uručen je novi laptop, kao i tri kompleta udžbenika, od prvog do četvrtog razreda.

Udruženje izražava posebnu zahvalnost na donacijama i pomoći Sremskoj Mitrovici, Inđiji i Bjeljini, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još