• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Priča o “non pejperima” bacanje parašine u oči

Ambasadoru Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marku Đuriću priča o “non pejperima” deluje kao bacanje prašine u oči, sa ciljem da se skrene pažnja sa činjenice da Priština ima destruktivni odnos prema dijalogu.

“Uprkos pozivima sekretara Blinkena da učestvuju na sastancima, da ima jedan konstruktivan doprinos i odnos prema dijalogu, Aljbin Kurti odbija da odlazi na sastanke u Brisel, Priština odbija da sprovodi elemente Briselskog sporazuma i to treba na neki način zamagliti bacanjem prašine u oči javnosti”, objasnio je Đurić svoje viđenje opsade “non pejpera” u uključenju uživo u emisiju “Usijanje dana” na Kurir televiziji.

S druge strane, kako smatra, ovo je vrlo perfirdan pokušaj da se problematizuju svi potencijalni srpski interesi koji mogu da se dobiju u nastavku dijaloga.

“Tako što će se kroz različite ’non pejpere’ banalizovati, provlačiti, izlagati sudu kritike pre nego što se o rešenjima i diskutuje. Nemam ličnu sumnju da ideje i inicijative potiču iz krugova koji su naklonjeni krugovima Prištine”, naveo je Đurić.

Što se tiče izjave Ramuša Haradinaja, Đurić podseća na činjenicu da se albanski političari takmiče ko će da bude tvrđi prema Srbiji i Beogradu, ali da postoje i srpski političari koji žele da se preporuče delu međunarodne zajednice.

Izvor: Kurir

Comments

Pročitaj još