Vučić: Analiziraćemo non-pejper, priznanje neprihvatljivo

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da i novi non-pejper koji je objavila prištinska Koha, a odnosi se na navodno rešenja kosovskog pitanja, a pripremile Nemačka i Francuska, nije slučajno “izbačen”. Pisala ga je osoba koja je jako dobro upućena u problematiku, i tek će se analizirati, ali deo o priznavanju takozvane nezavisnosti Kosova je neprihvatljiv, naveo je Vučić.

“Vidim da ga svi demantuju, ali on mi je zadao više briga nego prvi non-pejper”, odgovorio je Vučić novinarima u Doljevcu, gde je dobio drugu dozu, na pitanje šta misli o navodima Kohe i rešenjima koje nudi taj navodni dokument.

Vučić je rekao da je o njemu čitao noćas i da pretpostavlja da ga je pisala jedna ženska osoba, koja je, kaže, mnogo pametna i jako dobro upućena u problematiku.

“Ovaj non-pejper je pisao i smišljao neko ko je mnogo pametan, lukaviji i pametniji od mene, ali je priznanje užasno”, kazao je Vučić.

Mnogo stvari bi se tu Srbima dalo, kaže i upozorava da je jedna ključna stvar je u tom papiru – to je priznanje nezavisnog Kosova što je užasno. Poruka je, kaže, evo vam 90 odsto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama.

Poručio je da će se tek sve analizirati – politički motivi i poruke i jednoj i drugoj strani, i primećuje da je papir pisao neko fantastično upućen i da u svetu ima 50 ljudi koji su to mogli da učine.

“Ja to znam, sve te ljude poznajem, sumnjam na jednu osobu, pametna žena, sve što je napisano niko drugi ne bi mogao ni da sastavi ni da napravi”, istakao je Vučić.

“Priznavanje nezavisnosti je neprihvatljivo”, poričio je Vučić, ali je doda da sve ovo nije “izbačeno” tek tako.

“Nama to niko još nije pokazao, ali videćemo. Ne želim prejudiciranje. Ne podnosim reakcije koje uslede za pet sekundi i da kažem odmah da je to sve neprihvatljivo”, ukazao je Vučić i dodao da će se sve sagledati polako i anlizirati, kao i da će se videti da li su njegove sumnje o toj osobi opravdane.

Kaže da pored njega samo još jedna osoba iz Prištine zna o kome je reč i ko je mogao sve različite zahteve Prištine i Beograda da umrži.

“Nas dvoje smo u svemu od početka, i znam ko je mogao da umreži sve različite zahteve”, naveo je.

Najavio je da Srbiji predstoji težak period pregovaranja, da dijalog počinje 11. maja i da se ništa od naroda neće kriti prilikom razgovora i nastojanju da se postigne kompromis.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments