• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nastavak dijaloga neće biti lak ni za jednu stranu

Foto: Beta

Dijalog Beograda i Prištine se nastavlja 11. maja. Važno je da vidimo kakvi će biti zahtevi Albanaca, dok mi, ističe, nemamo nikakav zahtev osim da bude ispunjeno sve što je potpisano i dogovoreno, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je, sumirajući dvodnevnu posetu Briselu, izjavio da je imao mnogo važnih sastanaka sa evropskim zvaničnicima, u kojima su ključne teme bile evropske integracije Srbije, vladavina prava, kao i usaglašavanje spoljne politike sa Unijom.

“Pre svega, evropske integracije Srbije i sve što ide uz to, a to je na prvom mestu dijalog Beograda i Prištine, koji se nastavlja 11. maja”, rekao je Vučić novinarima.

Kako je rekao, važno je da vidimo kakvi će biti zahtevi Albanaca, dok mi, ističe, nemamo nikakav zahtev osim da bude ispunjeno sve što je potpisano i dogovoreno.

“Dolazimo u dobroj veri i verujem da ćemo naići na otvorena vrata i da ćemo moći da razgovaramo o važnim rešenjima, pre svega očuvanje mira i stabilnosti, a zatim i kompromismin rešenjima za dugotrajan mir na Balkanu”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije navodi da ne očekuje da će sastanak posvećen nastavaku dijaloga između Beograda i Prištine neće biti lak i lep ni za jednu stranu, ali da su razgovori jedino rešenje.

Na pitanje novinara da li očekuje da Aljbin Kurti, ukoliko se pojavi na tom sastanku u maju, bude kooperativan, Vučić je rekao da ne treba previše očekivati od jednog sastanka, ali da je dobro da sastanci postoje i da se razgovara, jer tako mogu da se umire tenzije.

“Naš posao je da garantujemo bezbednost za naše ljude i da vidimo šta možemo da učinimo za njih i zbog toga smo motivisani da dolazimo u Brisel. A, da li će biti lako? Niko ne očekuje da bude lako, niti će nama niti, će njima da bude lako i lepo. Ipak, bolje da razgovramo, uvek morate da razgovrate jer je to jedino rešnje”, naveo je Vučić.

Poručio je da ako neko misli da u razgovorima i pregovorima nije rešenje odnosno da je rešenje u nečem drugom, da se sa tom politkom nikada neće saglasiti.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još