• Početna>
  • Vesti>

Drecun: Kurtijevo glasanje drska provokacija, cilj je stvaranje “velike Albanije“

Foto: Tanjug

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je Aljbin Kurti jedan od savremenih velikoalbanskih ideologa, koji koristi svaku priliku da demonstrira svoj strateški cilj, a to je ujedinjenje Kosova i Albanije, odnosno stvaranje albanske etničke države, prenosi RTS.

Kurtijevo glasanje u Albaniji je, prema Drecunovim rečima, drska provokacija, i on svima stavlja do znanja da je njegov politički put stvaranje “velike Albanije“.

“Sem pojedinih osuda zvaničnika EU, kao što je uradila Fon Kramon, ne verujem da će biti bilo kakvih drugih reakcija”, kaže Drecun i dodaje da je Kurti nagoveštavao da će glasati jer ima dvojno državljanstvo.

Prema njegovim rečima, Kurti stalno govori da će se mirnim putem ujediniti Kosovo i Albanija.

“Čudi me da nije iznenadila izjava Edija Rame, koji strašno žali što ne može da čuje glas pritvorenog Hašima Tačija. Čudi me da ne žali što ne može da čuje glas stotina žrtava Hašima Tačija”, naveo je Drecun. 

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Drecun je rekao da su posle izbora i stvaranja vlade u Prištini stvoreni uslovi da prištinska strana učestvuje u nastavku razgovora.

“Mislim da EU na relaciji Brisel-Beograd i Brisel-Priština stvara uslove za nastavak razgovora i da nastavak nije sporan”, kaže Drecun i dodaje da je sporna agenda, odnosno da li će biti napretka u razgovoru.

Drecun smatra da Priština ne ostavlja prostor za dogovor.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još