Nova fasada za ”Staro Berilje”

Kako bi uži centar Severne Mitrovice dobio lepši izgled, Ministarstvo za zajednice i povratak je izdvojilo finansijska sredstva namenjena za potpunu revitalizaciju fasada na dvema višespratnim stambenim zgradama ”Staro Berilje” koje se nalaze u glavnoj ulici u ovom gradu.
Memorandum o finansijskoj podršci ovom projektu su danas u Ministarstvu za zajednice i povratak potpisali, ministar Goran Rakić i gradonačelik Severne Mitrovice Milan Radojević.
”Zadovoljstvo mi je da danas mogu da poručim da će stara fasada na zgradama ”Staro Berilje”, biti kompletno rekonstruisana. Ovo je važno za Severnu Mitrovicu jer ovakvim vidom ulaganja šaljemo poruku da ćemo raditi na uređenju svega starog i dotrajalog kako bi Severna Mitrovica dobila još lepši izgled. Realizacijom važnih infrastrukturnih projekata želimo da pokažemo koliko nam je važno stvaranje boljih uslova života”, kazao je ministar Rakić nakon potpisivanja dokumenta o finansiranju ovo projekta.
Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, je zahvalivši se ministru Rakiću na veoma konstruktivnoj saradnji, kazao da mu je zadovoljstvo što današnjim potpisivanjem počinje realizacija jednog značajnog projekta jer je posao svakog gradonačelnika da pored rešavanja ostalih problema, radi i na ulepšanju grada.
”Izuzetnom saradnjom sa ministrom Rakićem uspevamo da realizuje veoma značajne investicije. Pre neki dan smo dogovorili opremanje teretane u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici danas obnovu fasade na starim zgradama u kojima živi oko 500 stanara i to je ono što me izuzeto raduje”, kazao je Radojević.
Današnjem potpisivanju Memoranduma o realizaciji projekta ”Obrada i revitalizacija fasada višespratnih stambenih zgrada, takozvano ”Staro Berilje””, prisustvovala je i zamenica gradonačelika Opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, koja je ovom prilikom na sastanku objasnila detalje i efektivnost samog projekta. Zamenica gradonačelnika Hodžić je stavila akcenat na činjenicu da će se realizacijom ovog projekta unaprediti uslovi života svih stanara koji žive u ovim zgradama.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još