• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa Kosnetom o bezbednosnoj situaciji: Moramo učiniti sve da se incidenti ne dešavaju

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filipom Kosnetom o trnutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, procesu povratka, pravima nevećinskih zajednica i situaciji kada je u pitanju pandemija Kovid-19.
Tokom susreta ministar Rakić je ambasadoru Filipu Kosnetu iskazao posebnu zabrinutost zbog incidenata koji su se dešavali u prethodnih nekoliko dana u sredinama u kojima žive Srbi i rekao da se mora učiniti sve da se incidenti suzbiju.
Ministar je kazao da problemi oko bezbednosne situacije negativno utiču i na proces povratka i zatražio podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu.
Zvaničnici su se složili da je situacija kada je u pitanju pandemija Kovid-19 složena i istakli da se nadaju da će u periodu koji nam predstoji doći do poboljšanja.
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Filip Kosnet je čestitao ministru Goranu Rakiću na imenovanju na poziciji ministra za zajednice i povratak i iskazao podršku svim procesima koji će pozitivno uticatu na kosovsko društvo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još