• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Da li naša deca treba da žive u svakodnevnom strahu da će ih napasti neko ako izađu na ulicu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je reagujući na sinoćni napad na L.D. devetnaestogodišnjeg srpskog mladića u Gračanici kazao da je ovo što se poslednjih dana događa u srpskim sredinama nedopustivo i da se ovakvoj vrsti nasilja mora hitno stati na put.

”Pre četiri dana je dvoje srpskih mladića napadnuto flašama u bašti kafića u Severnoj Mitrovici, sinoć smo imali dobacivanja, nakon toga i napad na srpskog mladića u Gračanici koji je bio u društvu devojke i svoje sestre. Šta da sledeće očekujemo i da li naša deca treba da žive u okolnostima u kojima ne znaju šta će da im se desi ako izađu na ulicu? Mislim da je ovo za krajnju osudu od strane čitavog društva, a za nadležne institucije crveni alarm za reakciju i sprečavanja nasilja. Ugrožavanjem bezbednosti se nanosi velika šteta našim težnjama da svi žive u slobodnom i mirnom okruženju”, kazao je ministar Rakić.

Ministar je pozivajući nadležne institucije da hitno zaustave napade, istako da se ne treba dozvoliti da dođe do toga da načinjena šteta sledećeg puta ne može da se sanira i da imamo veće posledice jer će tada biti kasno za svaki vid reakcije.

”Pozivam i predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da ulože svoj trud i daju doprinos na smirivanju učestalih incidenata jer je od suštinske važnosti da na Kosovu svi mirno živimo”, zaključio je ministar Rakić.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica ( saopštenje)

Comments

Pročitaj još