Petković čestitao početak Ramazana

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji početak meseca Ramazana.

“Povodom meseca Ramazana, starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, želim da plemenita simbolika svetog meseca bude podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih vrednosti” navodi Petković u svojoj čestitki.

Suština Ramazana nalazi se u duhovnom uzdizanju, u jasnim i dobrim mislima, u činjenju dobrih dela i jačanju međusobnog uvažavanja među građanima različitih konfesija i kultura, u porukama koje zajednički, vekovima delimo na ovim prostorima, dodaje Petković.

Petković ističe da poštujući i negujući te univerzalne duhovne i etičke vrednosti, kao trajno dobro, zajednički ćemo graditi društvo u kome ćemo svi živeti u miru i slozi.

“Sa željom da svete ramazanske dane provedete u miru, dobrom zdravlju i molitvima i da iftar radosno dočekate sa vašim porodicama, čestitam vam početak meseca Ramazana” stoji u Petkovićevoj čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još