• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Obijanje ambulante u Gojbulji nedopustiv čin zastrašivanja srpskog naroda

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je ocenio da je jučerašnje obijanje zdravstvene ambulante u selu Gojbulja kod Vučitrna, čin zastrašivanja srpskog naroda koji tamo živi i poručio da je nedopustivo da se incidenti nastavljaju, kada su u pitanju Srbi i njihova imovina.

”Najoštrije osuđujem ono što se dogodilo juče u selu Gojbulja. Potrebna je hitna reakcija svih nadležnih institucija koje su zadužene da na Kosovu čuvaju javni red i mir. Bez hitne reakcije, plašim se da će se napadi na Srbe i njihovu imovinu nastaviti. Takođe apelujem i na međunarodne predstavnike na Kosovu da ovakve incidente najoštrije osude jer nam je u interesu da živimo u bezbednom i sigurnom okruženju” navodi Rakić.

Rakić je istakao da iskreno veruje da će se učiniti sve da se u budućnosti ovakvi incidenti ne dešavaju, jer su oni veoma loša poruka za suživot na Kosovu.

“Mi iskreno želimo da na ovim prostorima obezbedimo sigurnu budućnost svima. Za tako nešto se zalažemo i upravo zato moramo učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja ne dolazi” zaključio je Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još