• Početna>
  • Vesti>

Misija OEBS-a Kosovskoj policiji donirala računare i digitalnu opremu

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu donirala je Kosovskoj policiji 47 desktop i 20 laptop računara, saopšteno je na zvaničnom Fejsbuk profilu ove organizacije.

Uručeni su i štampači kao i fotokopir aparati koji će, kako je navedeno, koristiti za učenje na daljinu u Odeljenju za obuku tokom pandemije Kovid 19.

“Naša misija je takođe donirala drugu opremu, uključujući šest elektronskih informativnih panoa za dalju promociju programa digitalnog izveštavanja iz aplikacije “Obavesti policiju”. Očekuje se da će ovi odbori biti postavljeni na prometnim javnim mestima, kako bi privukli pažnju i podstakli javnost na korišćenje ove aplikacije, kao alternativu za prijavu zločina i obaveštavanje Kosovske policije o pitanjima koja zabrinjavaju” navodi se u objavi.

Direktor za bezbednost i javnu sigurnost Edvard Anderson, naglasio je da su učenje i razvoj neprekidan proces, posebno za članove sektora bezbednosti, koji svoj razvoj karijere moraju prilagoditi novim pretnjama i izazovima, sa kojima se suočavaju u svom svakodnevnom radu, posebno tokom vanrednih situacija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Fejsbuk

Comments

Pročitaj još