• Početna>
  • Vesti>

Vitia: Drugi kontingent vakcina stiže na Kosovo početkom maja

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia posetio je punkt u Prištini na kome se vakcinišu osobe starije od 85 godina i najavio da se drugi kontigent cepiva očekuje početkom maja, prenosi Ekonomija Onlajn.

Tokom dana ukupno 3.500 osoba starosti iznad 80 godina prijavilo se za vakcinaciju. Vitia je apelovao na stariju populaciju da se vakciniše i istakao da je vakcina Astra Zeneka potpuno bezbedna.

“Imunizacija medicinskog osoblja je završena, a danas smo započeli vakcinaciju osoba starijih od 85 godina. Proces ide dobro i nije bilo potrebe za intervencijom, jer niko nije imao neželjene efekte. Vakcina je sigurna i pozivam sve građane starije od 80 godina da se vakcinišu. U vakcinaciju uključujemo i mobilne timove. Molim građane da i dalje poštuju mere. Pored vakcinacije poštovanje mera je neophodno za očuvanje zdravlja i funkcionisanje ekonomije na Kosovu”, rekao je Vitia.

Pored Prištine vakcinacija starijih od 85 godina počela je i u Peći, Đakovici, Prizrenu, Uroševacu, Gnjilanu, Južnoj Mitrovici i Vučitrnu.

Izvor: Kosovo online / Ekonomia online

Comments

Pročitaj još