• Početna>
  • Vesti>

ComNet osudio ispisivanje grafita na zgradi redakcije portala “NS Uživo”

Zaposlene u redakciji “NS Uživo” ovog jutra je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka.

Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: “SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

Glavni i odgovorni urednik portala “NS Uživo” Nikola Bilić ističe da je atmosfera u redakciji alarmanta.

“Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano” rekao je Bilić.

Udruženje elektronskih medija ComNet saopštilo je da oštro osuđuje napade na novinare “NS Uživo”, koji profesionalno rade svoj posao i koji i pored napada na njih neće ustuknuti u iznošenju neistine.

ComNet poziva sva novinarska udruženja da osude čin nasilja i pretnje upućene protiv novinarske profesije.

“Hajka na novinare “NS Uživo” i grafiti koji su osvanuli na zgradi u kojoj je redakcija ovog medija i gde se direktno preti zaposlenima je ugrožavanje bezbednosti novinara i mora što pre da stane. Slučajno ili ne, grafit mržnje na zgradi u kojoj se nalazi ova redakcija osvanuo je istog dana kada je Bora Novaković iz Nove stranke Vuka Jeremića zakazao performans ispred zgrade “NS Uživo”. Svaki čin pritiska, ucena i pretnji novinarima mora odmah da prestane” zaključuje se u saopštenju Udruženja elektronskih medija ComNet.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još