• Početna>
  • Vesti>

Petković: Baza očigledna provokacija koja ima za cilj ostvarenje starog sna prištinskih političara

Foto: Kancelarija za KiM

Najava izgradnje najveće baze Kosovskih bezbednosnih snaga na severu pokrajine jednako je opasna kao i ona kada je formirana takozvana Vojska Kosova, izjavio je za TV Most direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je istakao da će Srbija štititi i štiti svoj narod

“Poruku smo razumeli, jasan nam je naum i cilj izgradnje te baze i samo molimo da ne prete Srbima, jer je ovo 2021. godina. Srbija će štititi i štiti svoj narod, nikome ne preti, ona je za mir, za dijalog, a onaj ko to čini neka vodi računa šta radi, jer ugrožava mir i stabilnost na zapadnom Balkanu”, rekao je Petković.

Petković je izrazio žaljenje što Priština, u trenutku kada se suočava sa brojnim ekonomskim izazovima i problemima, nema za lekove, respiratore, ni za testove za korona virus, ni vakcine, a novac ima samo kada je potrebno da se Srbima uputi pretnja.

“Očigledno je da pare za izgradnju vojne baze ima, da novca ima uvek kada je potrebno da se izvrši pritisak i da se uputi nova pretnja Srbima”, rekao je Petković.

On je naglasio da je suština da država Srbija neće dopustiti da bilo ko preti srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“Nećemo to dopustiti, jer je 2021. godina i znaćemo i umeti da zaštitimo naš narod na KiM. Ta baza je očigledna provokacija koja ima za cilj ostvarenje starog sna prištinskih političara, a to je da integrišu severni deo Kosova i Metohije, da ga otmu i da upadnu tamo kao što su više puta pokušavali”, rekao je Petković.

To potvrđuje, kako je rekao, činjenica da je odluka o davanju zemljišta u zakup za izgradnju te baze odluka skupštine opštine Južne Mitrovice.

“Imajući u vidu i 2018. godinu, kada je ta ista skupština donela odluku o aneksiji severnog dela Kosovske Mitrovice, jasno je koji je naum i cilj izgradnje te baze”, zaključio je Petković.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još