Vrh Crnuša sa kog se vidi ceo sever KiM biće baza Kosovskih bezbednosnih snaga

Kosovske bezbednosne snage izgradiće bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu KiM sa kojeg se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela, prenosi Reporteri.

Zemljište na planinskom vrhu Crnuša, koji je visok 1.010 metara i sa kog se kao na dlanu mogu videti gradovi Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka, kao i desetine sela, danas će biti dodeljeno KBS-u odlukom Skupštine opštine Južna Mitrovica.

Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp ​​u kome će biti stacionirane i jedinice američke vojske i drugih zemalja koje su deo NATO.

Dodeljivanje zemljišta na brdu Crnuša za vojnu bazu potvrdio je gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, koji je ovu tačku obrazložio na današnjoj sednici Skupštine opštine, uz obrazloženje da je od strateške važnosti za odbranu tzv.Kosova.

Pozitivno mišljenje za dodeljivanje zemljišta za izgradnju vojne baze, pre dva dana je dao i opštinski Odbor za politiku i finansije.

“Odbor za politiku i finansije doneo je nacrt odluke o dodeljivanju nepokretne imovine opštine na korišćenje Ministarstvu odbrane za potrebe KBS koja će ovog petka biti podneta na konačno odobrenje Skupštini opštine Mitrovica. Ovo opštinsko zemljište u selu Crnuša koristiće KBS za izgradnju vojne baze na parceli od 191 hektara”, rekao je Bahtiri.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

Comments