Vučić sa novom šeficom kancelarije UN u Beogradu, sednica o UNMIK-u sredinom aprila

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u posetu novoimenovanog specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefa Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitu i poželeo joj dobrodošlicu i uspeh u radu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija smatra UN međunarodnom organizacijom od najveće važnosti, pre svega za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Takođe je, ovom prilikom, rekao da je rad Kancelarije UN veoma značajan, imajući u vidu da je ona veza sa Misijom UN na Kosovu i Metohiji, te je izrazio nadu da će se nastaviti dobra saradnja.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija pridaje veliku važnost radu UNMIK, imajući u vidu da je na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji.

Izrazio je očekivanje da će UNMIK ostati angažovan u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Zvaničnica Ujedinjenih nacija Jamašita je obavestila predsednika Vučića da će sednica Saveta bezbednosti, posvećena izveštaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK, biti održana sredinom aprila.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija posvećena tome da obezbedi mir i stabilnost u regionu, uz spremnost za dijalog i kompromis kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja, kakvo je i pitanje Kosova i Metohije.

Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šef Kancelarije UN u Beogradu Jamašita čestitala je predsedniku Vučiću na uspešnoj kampanji vakcinacije, koju sprovodi Srbija.

Izvor RTS

Comments