• Početna>
  • Vesti>

Miladinov: Svakom našem čoveku na Kosovu omogućićemo da se vakciniše

Građani iz srpskih sredina na Kosovu od naredne nedelje ponovo će imati mogućnost da se vakcinišu ruskom vakcinom “Sputnik V”, na tri punkta u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da su zahvaljujući Vladi Srbije za njih opredeljene dovoljne količine i drugih tipova vakcina, koje je obezbedila država Srbija, tako da i građani sa Kosova imaju mogućnost izbora i vakcine dostupne i u centralnoj Srbiji.

Miladinov za Kosovo online dodaje da su ove nedelje volonteri Crvenog krsta, zajedno sa zdravstvenim radnicima obilazili seoska i udaljena domaćinstva na Kosovu i sa građanima razgovarali o važnosti imunizacije i pomoći koju im mogu pružiti da se prijave za vakcinaciju.

“Želja nam je da dođemo do svakog našeg čoveka na Kosovu i Metohiji i omogućimo mu da se vakciniše, ukoliko to naravno želi. Svesni poteškoća da naši stariji sugrađani koji žive u ruralnim i obodnim selima na teritoriji Kosova i Metohije nisu možda bili u mogućnosti da se prijave za vakcinaciju nadležnom domu zdravlja ili zdravstvenoj ustanovi, rešili smo da obiđemo ta domaćinstva i ponudimo pomoć. Volonteri Crvenog krsta u pratnji zdravstvenih radnika obilazili su domaćinstva, razgovarali sa građanima o važnosti vakcinacije, evidentirali njihove prijave i verujte odziv je odličan” ističe Miladinov i podseća da Kancelarija za Kosovo i Metohiju svim zainteresovanim građanima organizuje besplatan autobuski prevoz na tri punkta za vakcinaciju.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još