• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: 100 dana rada gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića

TV Most

Na izborima održanim u novembru prošle godine, za gradonačelnika Severne Mitrovice izabran je Milan Radojević, diplomirani ekonomista.

Ovih dana navršava se 100 dana rada Radojevića. Na svom instagram profilu predstavio je rezultate postignute u tom periodu. Jedan od njegovih ciljeva jeste da Mitrovica bude stub opstanka srpskog naroda na KiM.

„Da svi zajedno gradimo bolju budućnost i da Mitrovica bude ono što jeste, stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima“, rekao je Radojević.

Tokom prvog meseca svog rada Radojević je imao sastanke sa organizacijama i pojedincima a sve u cilju stvaranja boljih uslova za život u gradu na Ibru.

U januaru mesecu, kada su mnoga mesta na Kosovu i Metohiji bila suočena sa poplavama, Radojević je obišao poplavljena domaćinstva.  

Sa ministrom lokalne samouprave Goranom Rakićem, zajedno sa zamenicom gradonačelnika Andrijanom Hodžić imao je niz sastanaka kako bi se unapredila postojeća infrastruktura i obezbedio veći broj novih radnih mesta. 

Takođe, u januaru mesecu gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević uručio je donaciju KBC Kosovska Mitrovica u vidu neophodnog sanitetskog materijala dok je jedan od gorućih problema stanovnika ovog dela južne srpske pokrajine-regionalna deponija i nabavka novih kamiona za odvodjenje i odlaganje smeća bio tema razgovora Radojevića i predstavnika GIZ-a.

Tokom februara meseca, u cilju brže urbanizacije grada potpisan je Memorandum o saradnji sa UN Habitatom,  a Narodnoj kuhinji i Udruženju boraca SUBNOR-a pružena je podrška i pomoć.
U nastavku svog rada aktivnosti Radojevića bile su fokusirane na bezbednost svih građana. Tim povodom orgnizovan je sastanak sa šefom misije EULEKS na KiM.

Zahvaljujući njegovom angažovanju potpisani su memorandumi o saradnji sa Ministarstvom lokalne samouprave,  Agencijom za besplatnu pravnu pomoć kao i sa NVO „Nova društvena inicijativa“. 

Kako je objavio na svom instagram profilu kabinet gradonačelnika Severne Mitrovice Milana Radojevića  borba za nova radna mesta biće nastavljena kao i do sada, a među prioritetima biće i sprovođenje kapitalnih investicija, urbanizacija grada, ozelenjivanje javnih površina i uklanjanje divljih deponija.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još