• Početna>
  • Vesti>

Najmlađim stvaraocima ljubavne poezije, za učešće na nedavno objavljenom konkursu, dodeljene nagrade

U Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge danas su dodeljene nagrade učenicima mladjih i starijih uzrasta mitrovačkih škola koji su se prijavili na konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu.

Nagrađeni učesnici konkursa su dobili plakete, novčane nagrade i knjigu, poklon Gradske biblioteke “Vuk Karadžić”.

U kategoriji mlađi uzrast, prvo mesto osvojila je Ekatarina Šavelić, učenica III razreda, drugo Lenka Rakić, učenica I razreda, a treće mesto je pripalao učeniku II razreda, Mateji Ampovskom.

Nagrade u kategoriji stariji uzrast osvojili su učenica V razreda, Neda Brakus ,prvo mesto , Filipa Mrđa ,drugo mesto, a učenica IV razreda, Teodora Janković treće.

Kod srednjoškolaca, nagrade su osvojile učenice Gimnazije i Medicinske škole. Prva je Staša Đorić učenica Gimnazije,druga Anđela Galić, učenica Medicinske škole sa domom učenika, a treće Vanja Bjelica iz Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

Koji radovi su zasluženo nagrađeni, odlučio je žiri u sastavu: asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Lenka Milojević i asistenti na Katedri za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Emilija Redžić i Milica Dejanović.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još