• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Produžetak pritvora gradonačelniku Klokota pritisak na srpske političke predstavnike

Sramna odluka kojom se produžava pritvor gradonačelniku opštine Klokot Božidaru Dejanoviću do trideset dana je pritisak na srpske političke predstavnike u trenucima kada se očekuje formiranje institucija u Prištini, saopštila je Srpska lista.

“Očigledna namera Prištine da putem pritisaka i ucena natera Srpsku listu na određene korake su neprihvatljivi i apsolutno štetni po međuetničke odnose, mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji” navodi se u saopštenju.

Srpska lista poziva međunarodne predstavnike da spreče ove nezakonite poteze, maltretiranje nedužnih ljudi i pokušaje prekrajanja volje srpskog naroda iskazane na izborima.

“Uvažena gospodo vaša je dužnost da reagujete i zaštitite pravo, pravdu, istinu i demokratske vrednosti a ne da saučestvujete u ovim nelegalnim aktivnostima” dodaje se.

Srpska lista pozvala je građane da ostanu suzdržani.

“Kao što se sećate mi smo više puta ukazivali da će Priština učiniti sve da razbije naše jedinstvo i raznim provokacijama pokuša da destabilizuju prilike i zastraši srpske političke predstavnike, tako da nas ovi potezi ne iznenađuju. Najbolji odgovor na ovakve poteze albanskih lidera biće naše jedinstvo i sloga, na šta nikada nisu imali odgovor” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još