• Početna>
  • Vesti>

Preminulo 25 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 4.226

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo još 25 osoba, a zabeleženo je novih 4.226 slučajeva zaraze, od testiranih 12.149.

Epidemijska situacija je pogoršana, u kovid bolnice stiže sve više pacijenata. 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će osržati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

“Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo”, rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštrovanja mera.

Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere. 

Medicinski koordinator kovid bolnice u beogradskoj Areni, pukovnik dr Predrag Bogdanović, izjavio je da je situacija u toj bolnici dosta ozbiljna i da je trenutno u njoj 400 pacijenata na lečenju.

Bogdanović je naveo da je u Arenu u subotu i prethodnih dana primano 40 do 50 novih pacijenata i da je isto toliko otpuštano.

Imunizacija u Srbiji odnosu na druge zemlje teče odlično, ali u odnosu na potrebe – nedovoljno, i zato treba ubrzati tempo, rekao je za RTS imunolog Dušan Popadić.

Imamo više od 80 odsto ljudi koji mogu da budu lako zaraženi, istakao je Popadić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak po pitanju fabrike za vakcine protiv korona virusa.

On je sinoć, u izjavi TV Pink, kazao da će se razgovarati o mestu izgradnje, dodajući da je u opciji pet placeva, od kojih je, između ostalih, jedan na Pančevačkom putu, drugi na auto-putu prema aerodromu, jedan prema Lazarevcu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još