• Početna>
  • Vesti>

Uhapšeni gradonačelnik i direktor Urbanizma u Klokotu; Petković: Bacanje senke na istorijsku pobedu SL

Pripadnici specijalne kosovske policije pod punim naoružanjem upali su danas u prostorije srpske opštine Klokot i tom prilikom uhapsili gradonačelnika Božidara Dejanovića, potvrđeno je iz Kancelarije za KiM.

“Dejanović je pod policijskom pratnjom sproveden u Prištinu i njemu je određeno zadržavanje od 48 sati. On je uhapšen bez ikakvog pravnog osnova ili valjanih dokaza, a neposredno nakon njega uhapšen je i Dejan Vlajković, direktor odeljenja za Urbanizam opštine Klokot” stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila pravnog zastupnika Dejanoviću i Vlajkoviću, a o postupanju prema njima obaveštene su sve relevantne međunarodne institucije.

“Prilikom upada u prostorije opštine, specijalne snage kosovske policije izvršili su premetačinu, a u nastavku akcije upali su i u nekoliko srpskih kuća u kojima žive politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije. Najoštrije osuđujemo represiju i hapšenje srpskog gradonačelnika opštine Klokot i zastrašivanje i odmazdu nad zaposlenima u zgradi opštine” navodi se u saopštenju.

U daljem tekstu, Petković ističe:

“Ovakvo brutalno ponašanje kosovske policije predstavlja nastavak pritiska i ugnjetavanja kojem su kontinuirano izloženi sropski predstavnici na teritoriji Kosova i Metohije, kao i vid zastrašivanja naroda i slanja poruke da za njih nema mira i normalnog života. Po sredi je očigledna namera udara i pritiska na izbornu volju građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Toj vrsti pritisaka srpski narod je bio izložen ne samo tokom izborne kampanje nego očigledno još snažnije u periodu nakon izbora.
Nedopustivo je da neko baca senku na ubedljivu i istorijsku pobedu Srpske liste koja je nesporna i koja je osvojila 96,14 odsto glasova srpskog stanovništa na Kosovu I Metohiji.

Svakoga dana svedoci smo brojnih vesti i video priloga o brutalnim izbornim manipulacijama od strane albanskih političkih predstavnika koji bi sada očigledno želeli da svoje izborne mahinacije zamaskiraju napadom na Srbe i predstavnike Srpske liste.

Takve scenarije napada i brutalnog obračuna sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji nećemo dozvoliti i zbot toga tražimo hitnu i odlučnu reakciju relevantnih međunarodnih organizacija kao i Brisela.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: ViewKosova

Comments

Pročitaj još