Agencija za bezbednost saobraćaja za đake prvake i decu predškolskog uzrasta obezbedila besplatne primerke edukativne knjige “Pažljivko”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem s kojim je razgovarao na koji način bi dve institucije mogle zajednički da rade sa žiteljima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u vezi sa podizanjem svesti o bezbednosti u saobraćaju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Posebna pažnja stavljena je na bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Dogovoreno je da svi đaci prvaci i deca predškolskog uzrasta u srpskim sredinama u pokrajini dobiju besplatne primerke edukativne knjige i bojanke „Pažljivko“ koju je pripremila Agencija za bezbednost saobraćaja s ciljem podizanja svesti najmlađih o važnosti odgovornog i sigurnog ponašanja u saobraćaju.

U narednom periodu, u planu je i da se održi više tribina, radionica i edukativnih predstava koje već godinama realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, a koje će biti prikazane najmlađim žiteljima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Tokom sastanka, Petković i Pešić su razgovarali i o tome da sve porodilje na teritoriji Kosova i Metohije po izlasku iz porodilišta na poklon dobiju dečje autosedište da bi se i na taj način dodatno osigurala bezbednost naših najmlađih i majkama pružila neophodna podrška.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zahvalio je direktoru Agencije za bezbednost saobraćaja Dušku Pešiću na lepoj i korisnoj inicijativi da se sprovedu ovakve edukativne akcije i poručio da će Kancelarija i on lično uvek podržati takve ideje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments