• Početna>
  • Vesti>

Dr Vukadinović: Vakcinacija jedini način da što pre steknemo kolektivni imunitet

U izjavi za TV Most, upravnik Doma zdravlja u Leposaviću Ljiljana Vukadinović je istakla da je vakcinacija jedini način da što pre steknemo kolektivni imunitet.

Dr Vukadinović je uputila zahvalnost stanovnicima opštine Leposavić koji su se odazvali na poziv, apel za prijavljivanje i odlazak na vakcinaciju. “To je njihova pomoć u ostvarivanju našeg cilja, a to je sveobuhvatna vakcinacija stanovništva, što znači što veći broj vakcinisanih”, kaže dr Vukadinović.

Ističe da na taj način ostavljamo virusu što manje osoba koje mogu da se inficiraju, jer ako je više novozaraženih veća je mogućnost da taj virus i mutira.

“Postoji mogućnost da inficira i one koji su već vakcinisani. Zato je neophodno da se vakciniše što veći broj u što kraćem vremenskom periodu, i zato ja i dalje apelujem na naše građane da nam pomognu da oslobodimo naše bolničke kapacitete koji su već gotovo puni i da se posvetimo drugim pacijentima, da pomognemo najbližima”.

Prema njenim rečima, pokazalo se da su građani bili odgovorni, naročito stariji.

“Mnogo su nam pomogli u ovoj borbi, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Ja im poručujem da i dalje nose maske, da drže distancu, da se vakcinišu i da zajednički jedino možemo da pobedimo ovaj virus”, rekla je za TV Most dr Vukadinović.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još