• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista pruža podršku koaliciji “Za budućnost Nikšića”: Sa vama smo, kao što ste i vi bili sa nama kada je bilo teško

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednikom Igorom Simićem posetila je danas Nikšić i tom prilikom u ime Srba sa Kosova i Metohije pružili punu podršku koaliciji “Za budućnost Nikšića” i njihovom kandidatu za gradonačelnika Marku Kovačeviću.

,,U nedelju 14. marta budite jedinstveni, budite složni, jer samo je to ključ za uspeh i Za budućnost Nikšića. Braća sa Kosova i Metohije su sa vama, kao što ste i vi bili sa nama kada nam je bilo teško. Veliku zahvalnost i veliki pozdrav upućujem i bratu Andriji Mandiću, koji je sa nama bio, koji je sa nama sada i koji će sa nama biti uvek. Još jednom, srećno u nedelju, Za budućnost Nikšića!”, poručio je Rakić.

Igor Simić je kazao da Srbi sa prostora Kosova i Metohije imaju mnogo problema, ali da su njihove oči uprte u sve u Nikšiću:,,Uprte, pre svega, zbog veličanstvenih litija, zbog onoga što ste uspeli da nam sačuvate: i Moraču, i Ostrog, i sve ostale svetinje zahvaljujući pobedi koja nas vodi u budućnost”.
,,Za budućnost Nikšića, za Marka na čelu Nikšića, ali i za sav srpski narod u Crnoj Gori”, poručio je Simić.

,,Meni ostaje samo da se zahvalim našim sunarodnicima sa Kosova i Metohije na podršci koja nam je značajna kako sad kada su nikšićki izbori u pitanju, tako nam je bila značajna i u svim prošlim vremenima. U toku prošle godine kada smo svi ustali protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti, ustali su i oni tamo u veoma teškim okolnostima, da nas podrže, i ta nam je podrška bila vjetar u leđa, jer smo znali da ako oni tamo mogu da ustanu, možemo i mi ovdje da ustanemo. Ako su oni mogli danas da dođu ovdje da nam daju podršku, mi moramo da pobijedimo 14. marta i mi ćemo pobijediti, za bolju budućnost Nikšića, ali i za bolju budućnost naše braće sa Kosova i Metohije”, zaključio je nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića, Marko Kovačević.

Delegacija Srpske liste prethodno je posetila “Srpsku kuću” u Podgorici sagrađenu na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i manastir Ostrog.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Srpska lista

Comments

Pročitaj još